Bývalí zamestnanci sninského Vihorlatu budú v pondelok opäť protestovať

10.11.2006 Snina

Snina 10. novembra (TASR) - Bývalí zamestnanci sninskej spoločnosti s r. o. Vihorlat sa v pondelok opätovne stretnú pred areálom spomínaného podniku, aby pro...
Snina 10. novembra (TASR) - Bývalí zamestnanci sninskej spoločnosti s r. o. Vihorlat sa v pondelok opätovne stretnú pred areálom spomínaného podniku, aby protestovali proti prieťahom vo vyplatení svojich mzdových pohľadávok.

Podľa člena Predsedníctva OZ KOVO Jozefa Balicu dôvodom protestného zhromaždenia sú nevyplatené pohľadávky v hodnote zhruba 25 miliónov Sk. \"Podali sme návrh na vydanie platobného rozkazu, ak súd vydá právoplatné rozhodnutie, podáme návrh na vyhlásenie konkurzu, \" uviedol dnes pre TASR Balica.
Posledný majiteľ spoločnosti - prešovská firma Siberia nevyplatila zamestnancom mzdy a odstupné. Podľa predsedu Základnej organizácie Odborového zväzu Metalurg Františka Cenknera sa to týka 385 bývalých zamestnancov, ktorým nevyplatili mzdy od tohoročného marca a ani odstupné vo výške troch mesačných platov. Na jednu osobu ide pritom o sumu od 60 000 do 120 000 Sk. Majiteľ s odborármi nekomunikuje asi od polovice mája.
 

Vyberte región